Onbewandeld Pad Team-buildings ~ Workshops ~ Organisatieopstellingen
Team-buildings ~ Workshops ~ Organisatieopstellingen
Workshop-Teambuilding

Aanbod voor bedrijven

 • Teambuilding
 • Organisatieopstellingen
 • Bosbaden
 • Workshop Hoogsensitiviteit
 • Workshop Grenzen aangeven
 • Workshop Zelfzorg
 • Workshop Maak komaf met stress
 • Workshop Voorkom Bore-out <-> Burn-out
 • Workshop Perfecte Imperfectie


Teambuilding

Teambuilding

Wat kan een teambuilding bij ons inhouden?

Tijdens een teambuilding komen heel snel de dynamieken in uw organisatie naar de oppervlakte. Zo krijgen we al snel en effectief inzicht in organisatorische processen.

Met veel gedrevenheid, vakkennis en originaliteit werken wij een programma uit op maat van uw bedrijf. Dit kan een volledig dagprogramma zijn of en 2 of 3- daagse met verblijf of het kunnen opdrachten zijn als ontspannende break tussen uw meetings door.

Elke teambuilding wordt opgebouwd uit een mix van originele en creatieve doe- en denkopdrachten & wordt aangepast naar de wensen en naar het profiel van de groep.

Wij beschikken over een gevarieerd aanbod van concepten die steeds verder in ontwikkeling zijn. Think-outside-the-box, teamwork, fun, uitdaging… het zijn enkele begrippen die de basis vormen van al onze ideeën.

We polsen bij een eerste gesprek naar de noden in uw bedrijf of organisatie en stemmen daar de teambuilding volledig op af. Naderhand volgt een uitgebreid verslag van de naar boven gekomen dynamiek en eventuele extra groeimogelijkheden..


Organisatieopstelling

Wat is een organisatieopstelling en hoe werkt het?

Een organisatieopstelling is een heel eenvoudige maar effectieve manier om systemische inzichten in organisatorische processen te krijgen.

Aan een organisatieopstelling kan worden deelgenomen als cliënt (inbrenger van de vraag) of als representant (plaatsvervanger).

De cliënt brengt een vraag in die in eerste instantie door de opsteller in een kort interview geëxploreerd wordt. Het is ook mogelijk een geheime vraag te stellen die niet bekend gemaakt wordt aan de overige deelnemers.

En dan gebeurt er iets bijzonders. De opgestelde representanten blijken in staat om lichamelijk en emotioneel te voelen wat zich afspeelt in de personen/elementen die ze representeren. Er wordt een poort geopend naar “het wetende veld”. Het “veld” blijkt vrijwel altijd in hoge mate overeen te komen met de werkelijke situatie binnen de organisatie. Op deze manier kan systemisch benaderd worden waar het stroef loopt en waar er meer flow in kan komen en op welke manier.


Bosbaden

Tijdens een workshop of teambuilding bosbaden nemen we jouw team mee op pad in de natuur. Even weg van computers, smartphones, machines, allerhande andere technologie én verwachtingen en gewoon open staan voor vertragen, tot rust komen en ontladen.

Deelnemers voelen zich na afloop van een bosbad weer helemaal ontspannen, opgeladen en ervaren daardoor meer veerkracht:

Ze voelen zich opnieuw vol energie en focus en bruisend met nieuwe, creatieve ideeën!

Wat levert het jouw bedrijf op?

 • Deze activiteit past perfect in het kader van het ziekte-, preventie- en welzijnsbeleid. Het is de ideale manier om te werken aan zowel preventie als herstel van
 • diverse vaak voorkomende klachten waaronder stress, depressie, burn-out, concentratieverlies, enz …
 • Bosbaden werkt verbindend en stimulerend voor de groepsgeest en stimuleert uw medewerkers om tot hun volle potentieel te komen. Het is dus dé ideale teambuildingsactiviteit.

Wat is Bosbaden precies?

Het is al langer bekend dat er een verband is tussen onze gezondheid en de tijd die we buiten in de natuur doorbrengen. Maar sinds kort past de medische wereld deze kennis ook toe in de praktijk: in Japan schrijven dokters steeds vaker een sessie “bosbaden” voor om stress te verminderen en je geest te helpen ontspannen. Maar wat houdt deze trend juist in?
Bosbaden, een trend uit Japan

Shinrin yoku, het Japanse woord voor “bosbaden”, kan je letterlijk vertalen als “jezelf onderdompelen in het bos”. Het heeft niets te maken met bewegen of sporten: het enige wat je hoeft te doen, is naar het bos trekken en de sfeer van de natuur opsnuiven.

Japanse dokters zijn ervan overtuigd dat bosbaden een goed medicijn is tegen de lichamelijke gevolgen van stress. Mensen zijn vandaag immers bijna voortdurend aan het werk of met andere dingen in de weer, wat een negatief effect op de risicofactoren van hart en vaatziekten kan hebben. Af en toe opladen in het bos brengt je lichaam weer helemaal tot rust.

De redenen daarvoor zijn divers*. Volgens sommige onderzoekers scheiden bomen bepaalde stoffen uit (phytoncides) waar ons lichaam goed op reageert. Anderen verwijzen dan weer naar de geometrische vormen van bosrijke omgevingen, die een geruststellender effect zouden hebben dan die van de stad.

Bosbaden wordt ook wel Forest therapy (Verenigde Staten), Sylvothérapie (Frankrijk), Bosbadderen (Nederland) en Shinrin yoku (Japan) genoemd.

*Bron: Li, Qing et al. “Effects of Forest Bathing on Cardiovascular and Metabolic Parameters in Middle-Aged Males.” Evidence-based complementary and alternative medicine: eCAM (2016).


Workshop Hoogsensitiviteit


Workshop Grenzen aangeven


Workshop Zelfzorg


Workshop Maak komaf met stress


Workshop Voorkom Bore-out <-> Burn-out


Workshop Perfecte Imperfectie